Eerste-keer-Noorwegen.reismee.nl

Dag 9

23/07: Vandaag deden we een korte rondrit in de omgeving van de Geiranger en enkele wandelingen. Vanaf het centrum gaat de route omhoog verder de bergen in. Onderweg pauzeerden we nog enkele keren om te genieten van de prachtige uitzichten vanop de uitkijkplaats Flydalsjuvet. Vanaf hier hadden we het mooiste uitzicht op de geirangerfjord, Het cruiseschip in de fjord leek wel een speelgoedbootje. We reden weer naar beneden en helemaal terug naar Geiranger om vandaar de wandelingen te starten. Eerste wandeling was de Vestersfjellet, daarna de tweede wandeling naar Storsaterfossen (mooie waterval waar je onderdoor kon lopen). Na de wandeling vervolgden we onze weg en reden we aan de andere kant weer omhoog, de Ornesvingen (Adelaarsbocht) weg op. Bij het uitkijlkpunt stopten we en maakten weer enkele foto's. Terugkeren naar de camping want morgen vertrekken we hier eigenlijk weeral met tegenzin maar straks zijn we op weg naar het hooggebergte, nl Jotemheimen. Vandaag sluiten we die 3 mooie dagen in Geiranger af met een restaurantbezoekje. Het weer was hier fantastisch!

Laughing

PS: de foto's spreken boekdelen maar het zal niet voor vandaag zijn, hopelijk voor morgen.

Franky de Lastpak

allee we zitten al vol verwachting van de fotokes

en wij vertrekken overmorgen ook naar het franse land maatje, dus ik hoor u van nog een beetje verder héé