Eerste-keer-Noorwegen.reismee.nl

De voorbereiding

Laughing
Hey allemaal,

Volgende weekwoensdag is het dan eindelijk zover en vertrekken we richting Scandinavië . Onze buurman George gaat ons rond 5.00 u naar het station van Kortrijk brengen . Onze vlucht van Brussels Airlines ( SN 2281 ) naar Oslo vertrektom 9u.25 u. We zijn heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen , voor het eerst naar Noorwegen . De bestemming Noorwegen werd gekozen door het horen en lezen van een aantal verhalen en naar aanleiding van een reportage van Vlaanderen vakantieland.. We beslisten om het zuidelijk deel van dat land te verkennen, vooral het fjordengebied en het hooggebergte trekken ons aan. De meeste voorbereiding ging uit naar het uitstippelen van verschillende haalbare wandelroutes en van de reisweg ( auto ) doorheen het zuiden . Maar we zijn er helemaal klaar voor. Heerlijk om 2 weken te leven in de buitenlucht en opnieuw onze plaats in de natuur te kennen. Verlangen doen we ook naar het ' huiselijk' comfort van een hytte (trekkershut) of in het Engels ' back to basic '. Hopelijk kan ik jullie iedere dag iets vertellen over wat we hebben meegemaakt maar dit hangt natuurlijk een beetje af van het Noorse Wifi . In het slechtste geval krijgt je het verhaal dan wel de volgende dag . Onze eerste stop zal zijn , als alles volgens plan gaat , bij Gjeilo-camping in Skjak. Ook proberenwij iedere dag enkele foto's op onze weblog teplaatsen zodat jullie kunnen mee genieten.. VI SES (tot ziens )